Bebeğe Ihlamur İçirmek

ıhlamur çayı
ıhlamur çayı

Bebeğe Ihlamur İçirmek

Bebeğe ıhlamur içirmek tereddütü her annenin yaşadığı sıkıntılardan birisidir (hele de anne ilk anneliğini yaşıyorsa ve tamamen deneyimsizse -tıpkı benim gibi 🙂 ) Bebeğe ıhlamuru vereceksem nasıl hazırlayacağım, ne zaman, ne kadar vereceğim vs. soruları kafada döner durur…

Kapsamlı bir şekilde araştırdığım ve size özetle sunacağım ıhlamurla ilgili bilgiler şu şekilde:

Bebeğe Ihlamur Ne Zaman Verilebilir? :

Ihlamur, bebeklere 6. aydan itibaren verilebilir.. Ancak bebeğiniz alerjik bir bebekse, ıhlamuru tüketmeden önce muhakkak doktorunuza danışınız. (Benim bebeğimin – 11 aylık – şu anda herhangi bir alerjisi bulunmadığı için, doktorumuz tarafından da önerildi.)

Bebeğe Ihlamur Ne Kadar Verilebilir? :

Diğer bitki çaylarında da olduğu gibi aşırıya kaçmadan bebeğinize taze bir şekilde hazırlayıp, ılık sıcaklıkta ıhlamur içirebilirsiniz.
Başlangıç olarak günde 1 kez, yarım kahve fincanı kâfi.
Sonrasında ise günde 2 kez, yarım kahve fincanı kadar verebilirsiniz.

Ihlamur İçin Nelere Dikkat Etmeli? :

Paketlenmiş ya da sallama çay olan ıhlamuru tercih etmeyiniz.
Ihlamuru alırken organik olmasına ya da güvendiğiniz bir aktar olmasına dikkat ediniz.

Bebekler İçin Ihlamurun Faydası Nedir? :

Ihlamur, genellikle soğuk algınlığı için bebeğimizin boğazlarını yumuşatmak için tüketilse de aslında özellikle bebeklerin hazım, gaz sorunu, huzursuzluk gibi problemlerine iyi gelmektedir. Bebekleri rahatlatmakta ve bebeklerin güzel bir uyku çekmesini de sağlamaktadır.

Bebekler İçin Ihlamur Çayı Hazırlama Tavsiyesi:

Ihlamurun çiçeği ve yapraklarını (varsa tat versin diye ayva yaprağını ya da elma kabuğunu da ekleyerek) cam bir cezve/sürahi ya da bardağa alalım ve üzerine kaynar su ekleyerek, karışımımızı 10 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. (İsterseniz bunları 10 dakika kadar kaynatabilirsiniz, ama ben kaynatmadan, üzerine sadece sıcak su dökerek, sindire sindire demlenmesini tercih ediyorum.) Ilıdıktan sonra, bir biberon içine süzerek; ıhlamur çayını bebeğinize içirebilirsiniz. Dilerseniz pekmez ya da keçi boynuzu özü ile de ılıyınca tatlandırabilirsiniz.
– Bebeğinizin 12. ayından sonra ise ıhlamur çayının içine bal da katabilirsiniz. (Balı satın alırken; iyi bildiğiniz bir yerden satın alıp ya da kalitesi tescillenmiş bir markayı tercih edebilirsiniz. Balın güvenilir olması hususunu özellikle belirttim çünkü, şu dönemde bal ile ilgili bir sürü olumsuz senaryolar dolaşmakta.)
– 1 adet karanfil ve 1 adet tarçın çubuğu ile de farklı tat almasını isterseniz aroma verebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz bu ıhlamur çayını tabi ki kendiniz de tüketebilirsiniz 😉

Afiyet, şifa olsun yavrularımıza…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz