Bebek Eriştesi (9. Aydan İtibaren)

Bebek Eriştesi (9. Aydan İtibaren)

Makarnanın; minik bebeğimizin tüketebileceği versiyonu olan erişte, ek gıda döneminde önemli bir yere sahiptir. Özellikle de karbonhidrat, lif ve protein bakımından oldukça zengindir. Sadece şunun uyarısını yapayım: Karbonhidrat içerdiği için tüketim sıklığına dikkat etmekte fayda var 😉

Not:

  • Erişteyi 9. ay itibariyle bebeğinize yedirebilirsiniz.
  • Erişte bebeğiniz için uzun gelirse, bebek eriştesi piştikten sonra küçük küçük parçalayabilir ya da çatal yardımıyla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.
  • Bebeğinize erişte ile birlikte, ev yapımı yoğurt da verebilirsiniz. Bu sayede, bebeğinizin erişteyi sindirmesi kolaylaşacaktır ve yoğurt aynı zamanda bebeğinizin beslenme düzenini zenginleştirecektir 😉
  • Bebek eriştesi yemeğinde bebeğinize ilk kez tattıracağınız gıdalar varsa, yavrularımıza allerjik bir etki yapmaması adına 3 gün kuralından sonra bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Bebek eriştesi için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamalarını aşağıda detaylıca anlattım. Ben soğan ve havuç kullanarak erişteyi zenginleştirdim ve kullandığım baharatlar (zencefil ve zerdeçal) da yoğun tatlar olmadığı için gayet hoş ve tatlı bir lezzet verdi ve eriştemizin rengini güzelleştirdi.

Evdeki ufaklığınız için dilediğiniz zaman deneyebilirsiniz 😉 (Aslında tuz ve istediğiniz baharatları da ilâve ederek, kendiniz için de bu tarifi deneyebilirsiniz. Biz denedik; oldu 🙂 )

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı erişte
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet soğan
  • Yarım adet havuç
  • 1 çay kaşığı buğday ruşeymi
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

Yapılışı:

Bebekler için erişte yapımı öncelikle havucumuzu rendeliyoruz. Soğanımızı piyazlık gibi ince ince doğruyoruz.

Bir tava ya da tencere içine koyduğumuz zeytinyağı içine rendelediğimiz havuç ve doğradığımız soğanı katıp güzelce kavuruyoruz.

Kavrulan sebzelerimizin üzerine eriştemizi de ilâve ediyoruz ve 3 dk da bu şekilde kavuruyoruz. (Dilerseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı tereyağı da ilâve edebilirsiniz.)

Kavurma işleminden sonra ise zerdeçal, buğday ruşeymi ve zencefilimizi de serpip, karıştırıyoruz (bu aşamada isterseniz 1 tatlı kaşığı kadar dövülmüş ceviz de katabilirsiniz) ve üzerini 1 parmak geçecek kadar içme suyu ekliyoruz (Evinizde varsa peynir altı suyu ya da kemik suyuyla karıştırarak suyu katabilirsiniz). Tava ya da tenceremizin (ne kullandıydsak) kapağını kapatıyoruz ve eriştemiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz (tıpkı pilav yapar gibi).

Ilıdığında bebeğimize yedirebiliriz. Yanında yoğurt ya da ev yapımı şekersiz komposto da tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun yavrularımıza…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz